Het waait wel weer over!

May 07, 2019 331 keer bekeken 0 comments

Johan Stegeman, ervaringsdeskundige en blogger op deze website, schreef een mooi en eerlijk boek over leven met een bipolaire stoornis. Lees hier over het boek, de reden waarom Johan het schreef en hoe je het kunt bestellen.

“Zal het ooit nog goed komen?”, vroegen de ouders, vrienden en collega’s zich af toen Johan Stegeman in de zomer van 2006 door de politie was opgehaald. Een ontoerekeningsvatbare en ernstig verwarde man van 30 jaar. In hand- en voetboeien moest hij wachten tot hij uiteindelijk in de separeercel van een psychiatrische instelling terecht kwam.

Toen hij later uit de psychiatrische kliniek werd ontslagen, besloot hij een boek te gaan schrijven. Hij had genoeg te vertellen. Dat moest binnen vijf jaar gebeuren, zo nam hij zich voor. Het boek zou uiteindelijk 8 jaar op zich laten wachten. Eerst hadden andere dingen prioriteit, zoals het ontwikkelingen van kennis en vaardigheden om zijn eigen ervaringen in te zetten in de ggz. Dat is gelukt. Sinds maart 2016 werkt Johan als ervaringsdeskundige binnen het VIP Team Apeldoorn-Zutphen. Maar zijn doel zijn levensverhaal op papier te zetten vergat hij niet. En nu is het dan zover!

Waarom is dit boek zo belangrijk voor hem? Johan: “Met mijn levensverhaal heb ik eigenlijk een idealistisch doel. Ik heb al mijn schaamte overboord gegooid en laat mensen een kijkje nemen in mijn ziel en gedachten gedurende mijn leven. Ik hoop dat lezers dingen herkennen en met name inzicht krijgen in de negatieve consequenties van oordelen. En ik hoop dat mensen wat meer begrip krijgen voor verwarde mensen. Want dat vind ik hard nodig!”

‘Het waait wel weer over’: is een zeldzaam eerlijk boek. Het is het waargebeurde verhaal over een leven met een bipolaire stoornis. Psychoses, burn-out, (voor)oordelen, geaardheidsproblemen, trauma na ernstig auto-ongeluk, schuldgevoel en opnames, alles passeert de revue. Maar ook hoop, acceptatie, re-integratie, veerkracht, herstel en wensen komen ook uitgebreid aan bod.

'Het waait wel weer over' (227 pagina's, ISBN: 9789402188967) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Brave New Books en is voor € 20,- te koop via de website van Johan Stegeman: https://www.johanstegeman.com/

0  Comments

Cookie settings