Onderzoek naar antistoffen Psyantib: deelnemers gezocht

22-03-2019 314 keer bekeken 0 reacties

Psyantib doet onderzoek naar psychotische klachten door het ontstaan van een auto-immuunziekte of metabole aandoening. Daarvoor zijn zij nog op zoek naar deelnemers.

Psyantib onderzoekt het bloed (en eventueel hersenvocht) op antistoffen en de verhouding van een groep natuurlijke vetzuren in deelnemers met psychotische klachten. Hiermee hopen zij inzicht te krijgen in het ontstaan van zeldzame vormen van psychoses, welke in de praktijk makkelijk over het hoofd worden gezien.

Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar deelnemers met psychotische klachten die in de afgelopen 5 jaar zijn begonnen. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Het onderzoek zal bestaan uit één onderzoeksdag die bij voorkeur in Maastricht (MUMC+) plaatsvindt, maar eventueel ook thuis of in de kliniek kan plaatsvinden. Hierbij worden neuropsychologische vragenlijsten afgenomen, neurologisch onderzoek verricht en bloed afgenomen. Indien hiermee wordt ingestemd, wordt er ook hersenvocht afgenomen (via een ruggenprik). Een vergoeding (en eventuele reiskostenvergoeding) is beschikbaar. 

Meer informatie op de site van Psyantib.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen