Workshop Frauke Schultze-Lutter over Basic Symptoms

17-12-2018 90 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2019 komt Frauke Schultze-Lutter naar Nederland voor een tweedaagse workshop over het meten van Basic Symptoms. Op dit moment is dr. Mark van der Gaag van de VU de wensen en mogelijkheden aan het inventariseren en hij wil graag reacties van belangstellenden.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2019 komt Frauke Schultze-Lutter naar Nederland voor een tweedaagse workshop over het meten van Basic Symptoms. Dit zijn vroege cognitieve voortekenen van een mogelijk naderende psychose. Het ziet er naar uit dat het combineren van de PQ-16 met een 9-item screener van basic symptoms tot een verbeterde sensitiviteit leidt en mogelijk het aantal interviews kan beperken in de toekomst. Naast het CAARMS-interview is er ook een diagnostisch interview (SPI-A) voor het vaststellen van een cognitief risico. Frauke Schultz-Lutter gaat de deelnemers de interviewtechniek leren, waarbij geoefend kan worden en ook achtergrondinformatie over de werkwijze wordt gegeven.

Op dit moment is dr. Mark van der Gaag van de VU de wensen en mogelijkheden aan het inventariseren, waarbij het inkorten van de workshop tot één dag indien gewenst ook nog tot de mogelijkheden behoort. Graag wil hij reacties van belangstellenden met antwoorden op de volgende vragen:

1. Ik geef de voorkeur aan een eendaagse training Ja/Nee/Geen voorkeur
2. Ik neem deel aan de tweedaagse als het twee dagen worden Ja/Nee
3. Ik neem deel aan de eendaagse als het één dag wordt Ja/Nee

De kosten zijn nog niet bekend, maar er wordt gestreefd naar een kostenneutrale opzet. Reacties graag naar dr. Mark van der Gaag op het e-mailadres m.vander.gaag@vu.nl

0  reacties