’t Is hier een gekkenhuis: lezing tijdens Netwerkconferentie Us and Them: de sociale context van psy

20-08-2018 877 keer bekeken 0 reacties

Wat brengt de ambulantisering teweeg bij cliënten in de langdurige zorg? Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek voor mensen die erop rekenden daar tot het eind van hun leven verzorgd te worden.

Tijdens de Netwerkconferentie van 2 oktober a.s. zullen Koos Neuvel en Caroline de Pater spreken over wat zij in die twee jaar meemaakten, over hun gesprekken met de cliënten, over de dilemma's van de hulpverleners enzovoorts. 

Koos Neuvel en Caroline de Pater schreven over hun ervaringen en observaties het boek ’t Is hier een gekkenhuis. Wat gaat er door de hoofden van cliënten als hen wordt voorgesteld zelfstandig te gaan wonen? Hoe bereiden ze zich hierop voor? Zien ze  ernaar uit om de instelling te verlaten? Hoe vergaat het de mensen die de stap naar zelfstandig wonen hebben gezet? Lukt het hen om volop mee te doen in de samenleving? En hoe gaan hun hulpverleners hiermee om? 

De auteurs houden een lezing en vanzelfsprekend is er ruimte om hen te bevragen over hun obeservaties, ervaringen, conclusies enzovoorts.  

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor de Netwerkconferentie! 

 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen