Goed nieuws over rijgeschiktheid bij psychose

10-07-2018 960 keer bekeken 0 reacties

De commissie Rijgeschiktheid van de Gezondheidsraad heeft advies uitgebracht over het aanpassen van de geschiktheidseisen bij psychose. De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft daarop de REG2000 gewijzigd en dit in de Staatscourant gepubliceerd. Een opsteker voor mensen met psychose!

Geschiktheidseisen bij psychose

Op initiatief van het NVP en in opdracht van het NVvP is de werkgroep Rijgeschiktheid bij Psychose (RijP) de laatste twee jaar druk geweest met een herziening van de Adviesnota Rijgeschiktheid bij Psychose.

De NVvP heeft als opdrachtgever het standpunt ingenomen dat patiënten die hersteld zijn na een psychose hun rijbewijs ook beroepsmatig moeten kunnen gebruiken. Concreet adviseert de NVvP om voor rijbewijzen van groep 1 naast privégebruik ook beperkt beroepsmatig gebruik toe te staan, voor maximaal vier uren per dag, uitgezonderd beroepsmatig personenvervoer of het onder toezicht doen besturen van derden (code 101). Voor 1 juli 2016 waren er geen beperkingen voor deze groep om hun rijbewijs beroepsmatig te gebruiken.

Het ministerie van lnfrastructuur en Waterstaat is voornemens de regeling volgens advies van de NVvP te wijzigen, en beperkt beroepsmatig vervoer toe te staan voor zowel patiënten die volledig hersteld zijn na een eenmalige psychose (paragraaf 8.2.1 van de Bijlage behorende bij de Regeling) als voor personen met schizofrenie spectrum stoornissen die succesvol worden behandeld (zes maanden recidiefvrij, zekere mate van ziekte-inzicht en geringe 'negatieve symptomen'; paragraaf 8.2.2 van de Bijlage behorende bij de Regeling).

Lees hier het besluit in de Staatscourant.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen