Presentatie 'Slaapregulatie' van Marike Lancel nu online

17-04-2018 1854 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de Masterclass van het NVP op 9 maart jl. hield Marike Lancel een veel geprezen en verhelderende presentatie over slaapregulatie. Het centrale thema in haar voordracht was dat er een grote wisselwerking aanwezig is tussen slaap en psychiatrische aandoeningen.

Marike Lancel, bijzonder hoogleraar slaap en psychopathologie aan de RuG en  somnoloog bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen van GGZ Drenthe liet er in een goed opgebouwd betoog geen twijfel over bestaan: er is een grote mate van wederzijdse beïnvloeding tussen slaap en psychopathologie. Meer dan we denken. Het zou goed zijn als bij elke behandeling slaappatronen voldoende aandacht krijgen. Immers, niet alleen kan slecht slapen ten grondslag liggen aan psychische aandoeningen, het kan ook ontstaan door psychische problemen en remissie flink in de weg staan.

Naast het benadrukken van het belang van behandeling, ging Marike Lancel in haar presentatie in op slaapregulatie, slaapanamnese en de verschillende slaapstoornissen.

Klik hier om haar presentatie in te zien.

Het informatieve verslag van de Masterclass (incl. links naar de presentaties) is ook beschikbaar. Klik hier voor een verslag van de gehele NVP Masterclass.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen