Familie-ervaringsdeskundige (FED) binnen VIP

ProfielfotoWidel van Son 08-04-2016 691 keer bekeken 1 reacties

Welke teams binnen het Netwerk werken met een familie-ervaringsdeskundige? En wat is diens functie, welke taken/activiteiten/contacten heeft deze collega? Gaat het om een betaalde functie? 

Bij VIP Apeldoorn werken we met een onbetaalde FED, ook omdat dit haar voorkeur heeft. Ze heeft contact met familie die daar behoefte aan heeft, is aanwezig bij onze overleggen om mee te denken over familievraagstukken en om ons scherp te houden op familiegebied.

Van enkele teams weten ze dat ze een FED hebben, voor het Netwerk ook goed om een overzicht te hebben om met elkaar in contact te kunnen komen!

1  reacties

Mirjam Rutgers 11-04-16 om 21:46

Beste Widel, goed punt en ook ik ben benieuwd naar de ervaringen van andere teams in het Netwerk. Bij de psychosen afdeling van het UMCG organiseren we een aantal keer per jaar familieavonden. Op 1 van de avonden is Ypsilon vertegenwoordigt. Een eigen ervaringsverhaal wordt vertelt, er is gelegenheid tot het stellen van vragen en er wordt verwezen naar bijeenkomsten die Ypsilon in Groningen en Drenthe organiseert voor naasten. Daarnaast is er de Familiegroep, een training voor gezinnen in het omgaan met de gevolgen van een psychose.

Cookie-instellingen