Symposium ‘Op weg naar dialoog – Openingen en valkuilen’

66 keer bekeken

Start

2019-10-11 at 09:00

End

2019-10-11 at 17:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Op 11 oktober 2019 bieden wij zorgprofessionals en hun bestuurders, cliënten en hun naasten, studenten en zeker ook een algemeen publiek een openhartige blik in de keuken van Peer-supported Open Dialogue (POD).

Paul Moyaert, auteur en emeritus hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de KU Leuven, zal ons meenemen op zijn persoonlijke weg naar dialoog. In een serie korte presentaties delen diverse betrokkenen bij POD-netwerkgesprekken hun ervaringen. In de twee workshoprondes verkennen we meer diepgaand verschillende POD-thema’s. Zie voor meer details het programma.

De eerste lichting POD-gediplomeerden werd opgeleid in 2017. Sindsdien volgden nieuwe lichtingen en hebben wij veel ervaring op kunnen doen in de praktijk. Met het symposium Op weg naar Dialoog willen wij u graag deelgenoot maken van onze ervaringen. Zowel de openingen die wij zien op weg naar een betere zorg als de valkuilen die wij tegenkomen.
Om u als bezoeker concrete openingen te kunnen bieden op uw eigen weg naar dialoog, richten wij ons op de drie volgende hoofdvragen:
1. Hoe komen we tot dialoog in onze praktijk? Welke openingen werken goed (en voor wie)? Waar kun je vastlopen en wat doe je vervolgens? Wat kunnen we leren van valkuilen?
2. In hoeverre blijkt dialoog betekenisvol binnen de Nederlandse ggz? Biedt een dialogische zorgpraktijk uitkomst voor de soms grote (informatie)kloof tussen ggz-organisaties en cliënten, tussen cliënten en naasten? Welke waarderingen geven cliënten en naasten? POD’ers en teamleiders? Wat zijn hun wensen?
3. Waar staan we in 2019 als POD Nederland? Als samenwerkingsverband van meerdere zorgorganisaties en als gestaag groeiend netwerk van POD-beoefenaars, -studenten en mentoren.

Meer informatie en inschrijven

Cookie settings